Kategorier
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Få en glad og sund mave med disse 4 simple råd

Få en glad og sund mave med disse 4 simple råd

Godt og vel 70% af vores immunforsvar er knyttet til vores tarme og fordøjelse. Det betyder altså i høj grad, at en sund mave er lige med en sund krop - eller som vi plejer at sige det: en glad mave er lig med en glad krop. Derfor betyder det utrolig meget for din naturlige velvære, at du holder din mave i balance. Men hvordan gør man så lige det?

For mange, der ikke oplever daglige gener som oppustethed, ondt i maven eller problemer med fordøjelse, kan fokus på maven hurtigt blive noget, man kun en sjælden gang imellem praktiserer. Der er også mange ting, vi hele tiden skal holde øje med. Vi skal huske at få søvn nok, ikke sidde ned for længe ad gangen, først og fremmest vælge økologisk, fylde børnenes madpakker med de rigtige ting fra madpyramiden og huske at dyrke vores egen mentale sundhed. Og alt det med kun 24 timer i døgnet. 

Heldigvis er der råd at hente. For det behøver faktisk hverken være svært eller tidskrævende at få en sund mave. Her får du 4 gode råd til en glad og sund mave:

Husk at spise masser af kostfibre

Din krop elsker kostfibre. Ikke nok med, at de giver masser af langvarig energi, så hjælper kostfibrene tarmene til en lettere fordøjelse. Kostfibrene får helt enkelt maden til at passere lettere igennem systemet, så du slipper for forstoppelse. Kostfibre såsom fuldkorn har længe været en vigtig spiller i de mange kostråd, du finder hos Sundhedsstyrelsen, i livsstilsmagasiner og andre steder på nettet. Og heldigvis er de utrolig lette at få fat på, uanset om du befinder dig i grøntafdelingen eller er ved at handle ind til lasagne. Du finder nemlig masser af kostfibre i blandt andet grove grøntsager, groft brød, fuldkornspasta og brune ris. Gør dig selv og din krop den tjeneste at bytte så mange fødevarer i hjemmet ud med en fuldkornsversion. 

Spis hellere ofte end få store portioner

En gang lød anbefalingen på tre store måltider om dagen. Senere begyndte man at forske i mellemmåltider, vigtigheden af morgenmaden og hvordan kroppen reagerede på forskellige slankekure. Er dit fokus på en sund mave, er det vigtigste, at du holder tarmene i gang. Få store måltider om dagen kan lægge et alt for stort pres på tarmene - prøv istedet at indføre et par små mellemmåltider eller snacks i løbet af dagen. Et mellemmåltid kunne eksempelvis være en skive rugbrød og et stykke frugt eller et glas aktiv yoghurt naturel med lidt økologisk granola eller friske bær. 

Bevæg dig lidt mere end du plejer - for mavens skyld

De fleste af os ved godt, at det er vigtigt, at vi bevæger os mere eller mindre hver dag. Men ved du også hvorfor? Hvis du ikke fra naturens side er vild med at snøre løbeskoene, ikke har et mål om at tabe 10 kg. eller ikke lige kan se hvornår du skal få presset en lang gåtur ind i kalenderen, kan det være svært at motivere sig selv til at lette rumpetten. Hvad nu hvis jeg sagde, at de få minutters motion om dagen ikke kun modvirker mormor-arme men faktisk forbedrer din fordøjelse og din tarmflora? Når du sidder ned tvinger du tarmene sammen og det forhindrer madens naturlige flow. Står du derimod op, bevæger dig rundt, løber en tur eller dyrker andre former for motion og bevægelse, øger du blodtilførslen til tarmene og gør dem mere smidige.

Fyld kroppen med probiotika

Probiotika er i virkeligheden levende mikroorganismer og mælkesyrebakterier. Fra naturens side er vores kroppe udstyret med masser af mikroorganismer i vores mave tarmflora, som hjælper til at holde blandt andet tarmsystemet sundt og sikrer en sund tarmflora. Men nogle gange opstår der en ubalance og og her kan probiotikaens mikroorganismer hjælpe med at genoprette balancen, så du kan holde din mave sund. Og en sund mave styrker dit immunforsvar. Derfor vælger mange at indtage probiotika gennem eksempelvis kosttilskud eller ved at spise madvarer, der naturligt har et højt indhold af probiotika. Aktiv yoghurt, som den du eksempelvis selv kan lave med vores YOKO byYou kit indeholder masser af aktive probiotika. Helt nøjagtigt 3 milliarder per glas. Derfor kan et glas YOKO om dagen være med til at give din mave det kærlige boost, den har brug for. Du  finder også probiotika i andre fødevarer som for eksempel kombucha, kimchi og den japanske miso.

sund mave

Efterlad en kommentar